A MEWO több mint hét évtizednyi tapasztalatával a világ élvonalába tartozik az alkatrészkoptatók és -mosók fejlesztésében. A vállalkozás termékeit a legnagyobb precizitást igénylő műszaki és ipari termékek előállításában használják, legyen szó laboratóriumi, orvostechnikai, gépipari, tömítéstechnikai, elektronikai vagy autóipari készülékgyártásról. A Thege Plastic Kft. kizárólagos forgalmazóként juttatja el a MEWO Machines JET ROTOR és WTT szériáit vállalkozásához, és biztosítja az esetleges szervízelést és alkatrészpótlást.

Erőteljes alkatrészkoptatás

A népszerű JET ROTOR szériát a MEWO nagyon erősként definiálja, a gép a kirogén sorjázást alkalmazza, mely a folyékony nitrogén segítségével végzi az alkatrészkoptatást. Ideális gumi, műanyag és nemvasfém alkatrészek koptatásához kis és közepes mennyiségben – a dob ötven liternyi terméket képes befogadni. A rendszer kis helyen is elfér, illetve a kiválóan szigetelt kétfalú rozsdamentes acélból készült kirogéncella garantálja az alacsony nitrogénfogyasztást.

Aprólékos alkatrészmosás

A WTT szériába tartozó mosó, tisztító és szárító rendszereket a legaprólékosabb alkatrészek végső koptatására, valamint fröccsöntött gumi és műanyag, valamint öntött nemvasfém alkatrészek tisztítására és szárítására alkották.

Az alkatrészmosást mindegyik rendszerben egy forgó dob végzi akár nagy nyomással, akár tisztítószerek hozzáadásával. A különösen kis alkatrészek számára egy külön kosár van kialakítva, amit külön lehet kivenni és betenni.

A géptest szabadalmaztatott billenthetőségének köszönhetően ergonomikusan tölthető és üríthető a rendszer. Ez fele a fröccsöntött/öntött alkatrészek optimális forgatásához a különféle mosási és szárítási szakaszokban. Ennek köszönhetően a rendszer magasabb tisztasági fokkal üzemel, miközben lecsökkenti a gyártási ciklusok idejét és a vízfogyasztást.

A sanghaji Jwell Company húsz éves tapasztalatával és számtalan szakmai elismerésével a világ élvonalába tartozik az extruderek és fúvógépek gyártásában. A vállalat gazdálkodási elvét a ZERO-DEFECT, azaz a hibanélküliség köré építi, így a többi között CE és IS09001-es tanúsítvánnyal is rendelkezik. A Jwell megbízhatóságát támasztja alá sikeressége is, hiszen éves szinten 2000 extrudáló gépsort értékesítenek világszerte.

Extruder nagy hatásfokkal és alacsony fogyasztással

A Jwell széles választékának egyik kiemelkedő darabja a HDPE Nagyhatásfokú Egycsigás Extruder, mely ideális víz- és gázcsövek előállítására is. A barázdás kialakítású hőszabályozós adagolója is hozzájárul, hogy könnyedén magas kapacitású és stabil extrúziót érjünk el. A fejlett BM csigastruktúrának köszönhetően pedig könnyen elválasztja a HDPE anyagot szilárdból folyékonyba. 

A Jwell extrudere az új terelős csiga kialakításnak köszönhetően amellett, hogy magas extrúziós kapacitáson, magas RPM-en tud működni, alacsony energiaráfordítással dolgozik. Az extruder ezenfelül alacsony hőfokon is jó keverési hatást tud elérni. Mivel ez az extruder képes az anyag stancolás kontrolálására, ideális és egyenletes olvadási hőfokot létrehozva, így nem keletkezik hullám a nagy átmérőjű csöveknél sem.

Fúvógép alacsony fogyasztással és makulátlan tisztasággal

A Jwell teljesen elektronikus JWZ-EBM fúvógépét azért fejlesztették, hogy megfeleljen a nagy tisztaságigényű iparágakban, mint az élelmiszer és gyógyszer ipar. A hagyományos hidraulikus fúvógépekhez mérten, a teljesen elektronikus JWZ-EBM akár 30 százalékkal kevesebb energiát használhat. A fejlesztés kizárja az olajfolyásokat, halkabb, gyorsabb, precízebb és megbízhatóbb.

ChenHsong fröccsöntő gép

A dinamikusan fejlődő távol keleti ipar és az árakban lévő óriási eltérés által keletkezett piaci rés kielégítésére – az európai partnerek jóváhagyásával – néhány éve belevágtunk a kínai ChenHsong gépek magyarországi érékesítésébe.

Nézze meg a legújabb katalógusokat itt:
EM series: ChenHsong EasyMaster Series svp2 full cover / EM specifikació 1 / EM specifikáció 2
JM Large series: ChenHsong JetMaster svp2 large (angol)

A fröccsöntő üzemek számára a fröccsöntőgép ára mellett nagyon jelentős tényező annak megtanulhatósága, a fröccsöntési technológia beállíthatósága. Hiába tud egy gép „mindent”, ha a kezelő személyzet nem tudja kihasználni a gép lehetőségeit, vagy mert az üzemekben nem csak fröccsöntő mérnökök dolgoznak, vagy mert túl bonyolultra, nehezen átláthatóra sikeredett az. Kiemelten fontos, hogy a fröccsöntőgép vezérlése igazodjon a vevő igényéhez.
A fröccsöntő gépeknél, egy új gép használatánál nagyon fontos a kezelhetőség, a fröccsöntési folyamat kézbentartása. Vannak nehezen és könnyen tanulható gépek, s ami a legfontosabb a paraméterek átláthatósága, azok helyes magadásán kívül az ismétlési pontosság, a gyártás reprodukálhatósága.
Nagyon fontos még megemlíteni, hogy a gép teljesítményét is javítja a vezérlés.Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a legtöbb fejlesztést minden gyártó ezen a területen végzi! Maga a mechanikus rendszer is sokat változott az elmúlt években-évtizedekben, de az alapvető elv megmaradt. A kínai gépeknél a hidraulika rendszer, a szelepek, a szivattyúk és az egész felépítés általánosságban nem tér el nagymértékben a világ többi részén készültektől, a különbség inkább a gyártástechnológiában és az alkalmazott eljárásokban van, melynek eredménye az olcsóság és nem mindig a minőség. A távol keleti gépeknél gyártója válogatja, hogy milyen computerrel szállítja fröccsöntő gépét, általában megtalálható a saját fejlesztésű és a vásárolt egység is a választékban. Mi stratégiailag, elsődleges és legfontosabb ügynek tekintjük a gép vezérlését! Ezért állapodtunk meg partnerünkkel, hogy az összes Magyarországra szállított gépet európai (osztrák) vezérléssel szállítják! Ez a kombináció úgy tűnik beigazolta várakozásainkat és a legjobb ár/érték arányt sikerült elérni az európai és a kínai technológiák ötvözésével.

sz. ábra B&R vezérlés képernyője

Az osztrák automatizáló cég, a B&R (Bernecker & Rainer Industrie-Elektronik Ges.m.b.H.)  - mely több világszínvonalú európai és más, nemcsak műanyagipari cégnek beszállítója - kifejlesztett egy speciális vezérlést az alsó-közép kategóriás gépek számára, melyet nagy mennyiségben megrendelt tőle a kínai partner, ezáltal kedvező áron tudják a gépekre installálni. Eddigi tapasztalatok szerint könnyedén felveszi a versenyt a modernebb, érintőképernyős verziókkal, sőt van, hogy az egyszerűbb jobb! Könnyen átlátható, felhasználóbarát kezelés, olyan funkciókkal, mint a grafikus ciklusszerkesztő, animált mozgások visszajelzése, automata szerszám magasság állítás. De a legnagyobb előny az a terméktámogatás, melyet a professzionális cég nyújt! Ausztria közelsége nemcsak az időeltolódás óriási problémáját oldotta meg, hanem a nyelvi és néha technikai nehézségeket is könnyebbé tette számunkra! Általában elmondhatom, hogy a felmerült problémák nagy részét aznap megoldottuk, de a legrosszabb esetben is, ha egy új programverziót kell készíteni, egy hét alatt a szerveren volt a letölthető, módosított program, melyet utána maximum 10 perc alatt telepíteni lehet a gépre. Nagyon fontos, hogy nemcsak a vezérlést, de a programot is Európában fejlesztették!

Praxisunkban van arra is tapasztalat, amikor egy neves európai gyártó egy másik kínai cégnél gyártott gépénél, melyen ugyanazon osztrák cég által szállított, de még egyszerűbb vezérlés van, már nem működik ilyen simán a probléma elhárítás. A gond azzal van, hogy a vezérlést nem Ausztriában fejlesztették és a programot sem ők írták. Ezzel pont azokat a problémákat élem át, melyeket annyira el akartunk kerülni a gépek szervizelésekor: nehezen elérhető kínai szerviz, akikkel a verbális kommunikáció szinte lehetetlen a vonal és a fonetika rossz minősége miatt. Csak e-mailen lehet „beszélgetni”, ami önmagában nem probléma, ha azonnal megkapjuk a választ, de általában egy nap késéssel indul a dolog, ami ugye elég kellemetlen a gép mellett állva a vevőnél. A kommunikáció formája az osztrákokkal is e-mailezés, a különbség csak az, hogy rendes munkaidőben történik, de olyan is előfordult már, hogy Péntek este 10 levél váltásával oldottunk meg egy olyan problémát, amit a vevő már elkönyvelt a jövő hétre.

A vezérlés természetesen magyar nyelvű, melynek fordítását magunk végeztük. Ez őszintén szólva nem lett elsőre tökéletes, de minimális, 10-20 szó kicserélésével második nekifutásra már az összes vevő elégedett a kínai gépen futó magyar nyelvű, osztrák programmal. A program maga teljes mértékben konfigurálható az irodából is és a kezelőfelületről is. Erre azért van nagy szükség, mert sok olyan eltérés van, ami a kínai standard, vagy csak az ott megszokottak szerint van beállítva. Ez nem azt jelenti, hogy a program nem tudja, csak annyi, hogy más az alapbeállítás. Konkrét példa erre, hogy a robotot Kínában a vezérlés főoldalán ki/be lehet kapcsolni. Ez azt eredményezi, hogy ha a robot ki van kapcsolva a biztonsági kapcsolók is ki vannak iktatva, például a biztonsági ketrecet nem figyeli a vezérlés. Ezzel szemben az európai standard az, hogy a robot mindig be van kapcsolva, és ha nem akarjuk használni „ledugózzuk” az Euromap csatlakozót. Így állandó a biztonsági kapcsolások figyelése. Másik példa, hogy a kilökő kézi üzemben előre járt a szerszám nyitása után, míg az Európában megszokott gépeknél ezt csak külön utasításra végzi el. Ezeket mind ki/be lehet kapcsolni a vezérlésben egyetlen gombnyomással a szervizesnek.

Ha a gép felhasználója akármilyen problémába ütközik, legyen az a fentiekhez hasonló programbeállítás, gyártástechnológiai beállítás, vagy javításra szoruló hiba, az eljárás a következő: egy USB pendrive segítségével körülbelül két perc alatt, három gombnyomással kiment egy hibajelentést a gépből, melyet utána eljuttat hozzánk. Ezt a fájlcsomagot be lehet tölteni egy szimulátor programba és azonnal láthatjuk, milyen beállításokat alkalmaz a felhasználó, hol lehet az ütközés a ciklusban, miért tilt le valamelyik mozgás, ki jelentkezett be felhasználónak (milyen szinten) és minden mást, ami állítható a gépen. Gyakorlatilag a teljes folyamatot megtekinthetjük, sőt le is futtathatjuk a laptopunk szimulátorán! Ezek után, ha egyszerű a megoldás, telefonon, vagy ha szükséges, a módosítások elvégzése után e-mailben elküldhetjük a fájlokat, melyeket nagyon egyszerűen vissza lehet tölteni a vezérlésbe.
Problémák merültek fel a mozgások pontosságával, a pozícióban történő megállásokkal. A gép egy nyitás közbeni megállási pozícióban túlfutott 20mm-el (650 tonnás gép). Ezt a problémát is meg tudtuk oldani a vezérlésből a késleltetési idők, gyorsítási-lassítási, közbenső gyorsítási-lassítási értékek hangolásával.
Minden gép alapfelszereltsége a proporcionális szivattyú rendszer, de régóta elérhető a szervomotoros kivitel is, melyekkel az energiafelhasználás akár 80%-a megtakarítható!

Thege Plastic Kft. véleménye: Jellemző, hogy minden megoldható, mindenre van lehetőség, ami a piacon elérhető csak pontosan meg kell határozni, hogy mire van szüksége a vevőnek. Sokszor előfordult, hogy egy vevő kérése illetve észrevétele alapján jeleztük a gyártó felé az eltérést vagy a hiányosságot, melyet ők onnantól kezdve sztenderdként implementáltak az Európai piacra, nemritkán bevezették a saját belső (nem CE konform) piacukra is.

Az összes, más gépgyártónál előforduló opció rendelhető, de mivel ezekkel nem mindig van meg az a tapasztalatuk, mint egy olyan gyártónál aki már hosszú évek óta alkalmazza azt a bizonyos szelepet, interfészt, meghajtást, ezek beépítése kockázatosabb. A legjobb ha a vevőnek egyszerűbb, standard gépre van szüksége és legfeljebb az alap felszereltség (magok, levegőszelep, fűtésszabályzás…) mennyiségének testre szabása módosul a prospektusban közölt adatokhoz képest. Aki viszont sok speciális extrával kéri a gépet, (minden megoldható,) az készüljön fel rá, hogy a speciális igényeket a leszállítás után, üzembe helyezéskor, módosítani vagy csak pontosítani kell. Ezeket, mint magyarországi képviselet/szerviz (Thege Plastic kft.) a gép végleges átadása előtt elvégezzük.
A vezérlés természetesen rendelkezik az összes drága európai konkurens által biztosított lehetőséggel. A szerszám zárást három lépcsőben lehet állítani, ezt követi a szerszámbiztosítás szakasz és ha itt nem merül fel probléma a csökkentett erejű zárással, a hidraulika ráadja a beállított záró erőt.

sz. ábra, Szerszámzárás állítása

A fröccsöntést és az utónyomást 5-5 lépcsőben lehet szabályozni – sebesség, nyomás, idő és pozíció alapján. Az utónyomásra történő átváltás lehet út, idő vagy nyomás alapján, de van lehetőség külső jel fogadására is. Természetesen anyagpárna figyelésre is van mód, ahol megadható a minimum és a maximum anyagpárna, melynek átlépése esetén a gép selejtjelet küld a robotnak.
Az adagolást (plasztifikálást) 3 lépcsőben lehet állítani (elő- és utó-dekompresszióval együtt 5). Minden folyamat lépcsőjének lefutása - kiemelve az éppen aktuálisat - látható az adott oldalon, ahol grafikon formájában is feltűnnek a mozgások, sőt egy kis animáció is visszajelzi a pozíciókat. A vezérlés összesen 6 magot tud kezelni, melyek programozása történhet a hagyományos módon is, ahol egy legördülő menüben kiválaszthatjuk melyik mozgás előtt/alatt/után járjanak ki-be a magok.

sz. ábra, ciklusszerkesztő

Ennél sokkal elegánsabb és egyszerűbb módszer, ha a grafikus ciklusrajzolót alkalmazzuk. Itt a vezérlés teljes szabadságot biztosít a felhasználónak, aki játszi könnyedséggel megadhatja a kurzor irányításával, hogy az adott mozgást hol kívánja lefuttatni. A fa szerkezetnek köszönhetően a párhuzamos mozgások akár 3-4 szintig is állíthatók. A szabad programozást egyedül a gép intelligenciája korlátozza, és nem engedi, hogy értelmetlen ciklus induljon, ahol például véletlenül zárás után bennmaradt a kilökő előre mozgása.

A vezérlés a fentieken túl rendelkezik még különféle termelési adatkinyerési lehetőségekkel, SPC táblázattal (Excel táblázatba exportálható USB-n), választható paraméterek alapján grafikonokat rajzol és képes a szerszám fűtőzónák automata betanítására. Figyelemre méltó még a MoldingWizard nevű programlehetőség, mely néhány alapadat megadása után képes az új szerszámmal a termelést megkezdeni. Ez nemcsak a kezdő fröccsöntőknek egyszerűsíti meg a dolgát!
Három lépésben történik a termék optimalizálása: Az alapadatok nyomán (súly, alapanyag, falvastagság…) elkészül egy kiindulási recept. A korrekciós lépés állítja az alapbeállításokat addig, amíg egész terméket nem kapunk és egy stabil automata ciklus futtatható.

sz. ábra, fröccsöntés vaázsló

Végül az optimalizáció keretében végigvezeti a felhasználót egy folyamaton aminek segítségével a fröccsöntési problémák könnyen és standard módon orvosolhatók, anélkül, hogy professzionális szakértelemmel vagy tapasztalattal rendelkeznénk. (Rákérdez, hogy égett e a termék, beszívódott e, hullámos, pöttyös…hol jelentkeztek a hibák, és utánaállít automatikusan)

Nagyon fontos és hasznos funkció az „Online Help” súgóalkalmazás! Bármelyik oldalon is járunk a   gomb megnyomásával az adott témához tartozó összes segítséget megkapjuk közvetlenül a kijelzőn és ezt böngészhetjük is az oldalak lapozásával. Ez nemcsak a vezérlésre vonatkozó információkat ad, de segít a termeléssel kapcsolatos problémák megoldásában is. Az összes riasztás részletes leírása és azok megoldási javaslatain túl segít a gépet megfelelően beállítani. Ha a kollégának van némi affinitása és türelme, hogy ezt a súgót végigolvassa, a hagyományos értelemben vett betanításra nincs is szükség a továbbiakban! Végső soron a vezérlés megtanítja a vevőt, hogyan kell kezelni önmagát!

Minden további információt elérhet a gyártó weboldalán!

Kérdése van? Hívjon: 06 30 914 3060

A műanyagipari irányítási rendszerek területén világelső tajvani Ningbo Techmation leányvállalataként jött létre az ipari robotok kutatás-fejlesztésére fókuszáló E-Deodar. A vállalat központját a Kína motorjának számító Kantonban hozták létre, ahol a K+F zöme zajlik, de egy innovációs világcéghez híven az E-Deodar kutatási központokat tart fel a világ számos pontján, a többi között Németországban és Olaszországban is, több kínai helyszín mellett.

Robotok a műanyagipartól az összeszerelésig

Az E-Deodar a többi között 6 tengelyes függőleges, 4 tengelyes vertikális, párhuzamos (delta) és 4 tengelyes raklaprakodó robotkar-rendszerekkel szolgálja ki az összes iparágat, melyben felmerül az ilyen eszközök használata, így szállítanak a műanyag-, gép-, csomagoló-, összeszerelőiparnak is.

Kompakt precíziós robot

Az EDV-6007-es az E-Deodar egyik zászlóshajója, a többtengelyes vertikális robot az ívhegesztés és vágás specialistája. A kis helyet foglaló géppel a termékek hosszabb élettartamúak lesznek a magas minőségű hegesztésnek köszönhetően, a munkafolyamat ideje is szignifikánsan csökkenthető, miközben a termelékenység növelhető, hiszen az EDV-6007-es napi 24 órában képes dolgozni.

Magyar - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed quis pharetra eros. Ut cursus mollis urna, vitae semper orci feugiat vitae. In malesuada urna fermentum consectetur vulputate. Donec consequat, mi quis semper porttitor, lectus sem facilisis neque, sit amet ullamcorper turpis velit sed libero. Maecenas eget est vel eros venenatis dapibus ac quis mi. Phasellus pulvinar, risus vitae dapibus ornare, purus orci ornare massa, non blandit elit erat non arcu. Nunc quam nisi, eleifend quis aliquet vitae, dictum nec elit. Vivamus ac dolor malesuada, imperdiet justo et, fringilla eros. Mauris commodo sit amet odio sit amet efficitur. Mauris efficitur arcu tortor, a consectetur ante dapibus vel. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Aliquam hendrerit vitae tellus nec pellentesque. Mauris mi turpis, ornare non pharetra nec, semper ut lectus.

Nulla pulvinar, eros sit amet congue eleifend, tellus ipsum tincidunt mi, vestibulum mattis augue purus eget nulla. Sed eu eros elit. Cras eget dictum felis. In eget lorem eu augue posuere hendrerit sit amet quis velit. Ut et accumsan mauris. Donec pulvinar ac urna tincidunt commodo. Sed sit amet pretium dolor. Pellentesque porta tempor orci non rhoncus.

Etiam lobortis quam et mollis facilisis. Sed aliquam elit in faucibus faucibus. Curabitur dignissim rutrum lorem, sed faucibus nulla malesuada eget. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Fusce molestie nec elit ac mollis. Suspendisse viverra, dui eu aliquam hendrerit, dolor est pulvinar diam, in fringilla urna mi vel purus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Praesent gravida dolor orci, ut consectetur urna lacinia id. Etiam eget lorem maximus, vestibulum quam id, tincidunt eros. Phasellus ut vehicula libero. Aenean ultrices efficitur diam ac scelerisque. Nam at libero sit amet enim lacinia efficitur. Mauris vulputate tellus quis risus tincidunt sagittis non sed augue. Vivamus porta sodales magna sed dictum. Nullam lorem lorem, hendrerit interdum nibh a, accumsan molestie sapien. Aliquam venenatis vehicula sapien, at placerat tellus. Integer non tristique ex, in viverra orci. Mauris imperdiet scelerisque enim, ut imperdiet quam sodales vel. Proin vel blandit ipsum, eu iaculis dui. Etiam sed lectus in lorem volutpat viverra sed ullamcorper erat.